Ook de Voedselbanken in Friesland helpen elkaar onderling! Onlangs werden we gebeld door de Voedselbank Amersfoort, welke een overschot van bepaalde producten had. Het resulteerde in 13 kratten en 3 bananendozen vol! Hartelijk dank collega's van Voedselbank Amersfoort.

De actie “Lekker eten niet verspillen” door de werkgroep tegen voedselverspilling van GroenLinks trok zaterdag 15 oktober op de weekmarkt in Heerenveen veel belangstelling. Het publiek liet zich de door een topkok bereidde hapjes goed smaken. Ook de mooie presentatie en het enthousiasme van de leden van de werkgroep hebben hier zeker aan bijgedragen. De opbrengst van de actie, alsmede de overgebleven producten zijn geschonken aan de voedselbank in Heerenveen. Wij bedanken GroenLinks dan ook hartelijk voor dit prachtige initiatief!

De Voedselbank heeft in december 2015 een bijdrage van 11.150 euro ontvangen vanuit het Coöperatiefonds van de Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland om de noodzakelijke verhuizing eind februari 2016 naar de Schans te bekostigen.

Op deze nieuwe locatie kan de Voedselbank beter voldoen aan de nieuwe landelijke richtlijnen ten aanzien van de voedselveiligheid. We zijn enorm blij met deze financiële steun van de Rabobank. Het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland is er voor lokale maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Leden van de ledenraad van de bank beslissen over de aanvragen. Het coöperatiefonds wordt gevormd vanuit het coöperatief dividend van de bank: een vorm van dividend uitkering waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen.