GIFT van  € 2000

Wij werden de vorige maand (december 2016) verrast door een gift van 2000 euro uit het Omgevingsfonds van het bedrijf Vermilion Energy die een vestiging in Harlingen heeft. In Nederland richt Vermilion zich op de opsporing, ontwikkeling en productie van conventioneel aardgas. Het bedrijf exploiteert onder andere kleine gasvelden in Friesland. Graag wil het bedrijf een bijdrage leveren aan de samenleving.  

Het doel van deze gift was een ondersteuning voor het betalen van de hoge energierekening.

In verband met de voedsel- en warenwet dient namelijk  al het aan de voedselbank gedoneerde voedsel gekoeld of ingevroren te zijn tot het moment van uitdelen. Hiervoor hebben we 7 vrieskisten en 4 koelkisten in gebruik. Dankzij subsidie van de gemeente, donaties van particulieren, verenigingen, kerken en bedrijven kunnen we  “het hoofd koel houden”. De gift van 2000 euro van het bedrijf Vermilion Energy was daarom ook zeer welkom.

De actie “Lekker eten niet verspillen” door de werkgroep tegen voedselverspilling van GroenLinks trok zaterdag 15 october op de weekmarkt in Heerenveen veel belangstelling.

Het publiek liet zich de door een topkok bereide hapjes goed smaken.

Ook de mooie presentatie en het enthousiasme van de leden van de werkgroep hebben hier zeker aan bijgedragen.

De opbrengst van de actie, alsmede de overgebleven producten zijn geschonken aan de voedselbank in Heerenveen.

Wij bedanken GroenLinks dan ook hartelijk voor dit prachtige initiatief!

Op 13 mei hebben we het certificaat voedselveiligheid behaald, op 24 juni is het certificaat uitgereikt door wethouder Coby van der Laan van de gemeente Heerenveen. Onderstaand nog enkele foto's van de uitreiking. (foto's Hielke Weening).

Wethouder Coby van der Laan.

Wethouder Coby van der Laan overhandigt het certificaat aan voorzitter Sjoerd Talsma.

Onze trotse vrijwilligers!

Ook de Stichting Opwekking in Biddinghuizen draagt de voedselbank Heerenveen een warm hart toe. (foto Nanja Wagenaar)

De voorzitter Sjoerd Talsma, wethouder Jelle Zoetendal en trainer Foppe de Haan spraken de aanwezigen toe. Rond half vier werd de voedselbank dan ook geopend. Speler Jerry St. Juste en Foppe de Haan waren hiervoor uitgenodigd om dit te verzorgen.

De openingshandeling werd verricht door Jeremiah St. Juste van SC-Heerenveen.

Koffie, thee en overige drankjes waren perfect verzorgd; met dank aan 't Gerecht Heerenveen.

Zowel het opknappen van het pand, de schoonmaak, de verhuizing en de eerste uitgifte zijn mede mogelijk gemaakt door onderstaande bedrijven, waarvoor onze hartelijke dank!

Er is de laatste maanden hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. Op onderstaande foto's een indruk van de verhuizing en van het resultaat.

De tweede uitgifte op 11 maart. Ook deze pakketten zijn voorzien van een mooie tas van Welkoop Heerenveen, super!

Volop bedrijvigheid voor de eerste uitgifte, met dank aan Welkoop Heerenveen voor de fraaie tassen.

Nu nog lege tafels...

Opstelling vriezers en koelers.

Ideaal zo'n grote trailer, met dank aan Portena logistiek.

Verhuizing in volle gang.

Langzaam maar zeker krijgt het gestalte; we zijn er trots op!

Langzaam maar zeker wordt het steeds mooier, we zijn er trots op!

Fotoalbum

Prachtig resultaat; inzamelactie Omrop Fryslan voor de voedselbank.

De Voedselbank heeft in december 2015 een bijdrage van 11.150 euro ontvangen vanuit het Coöperatiefonds van de Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland om de noodzakelijke verhuizing eind februari 2016 naar de Schans  te bekostigen. 


Op deze nieuwe locatie kan de Voedselbank beter voldoen aan de nieuwe landelijke richtlijnen ten aanzien van de voedselveiligheid.

We zijn enorm blij met deze financiële steun van de Rabobank.


Het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland is er voor lokale
maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Leden van de
ledenraad van de bank beslissen over de aanvragen. Het coöperatiefonds wordt gevormd vanuit
het coöperatief dividend van de bank: een vorm van dividend uitkering waarmee een deel van de
nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen.

De werkzaamheden in onze nieuwe locatie vorderen!

De inzamelactie van sc Heerenveen in samenwerking met de supportersverenigingen FeanFan en Nieuw Noord is een groot succes geworden. Maar liefst acht containers werden gevuld met zeer bruikbare artikelen en vanuit Den Haag kregen we een paar honderd "Haagse Kakkers". Hartelijk dank aan de supporters van beide clubs, we zijn er heel blij mee, oftewel zoals Foppe zou zeggen: "hartstikkene" blij! (foto: Marno van sc-Heerenveen).

Kom in actie voor de voedselbank

sc Heerenveen organiseert zondag in samenwerking met FeanFan en Nieuw Noord een kerstactie voor de Voedselbank Heerenveen. Hiervoor roepen sc Heerenveen, FeanFan en Nieuw Noord haar supporters en sponsors op om houdbaar voedsel mee te nemen naar het Abe Lenstra stadion.

De decembermaand staat natuurlijk voor gezelligheid en lekker eten. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. sc Heerenveen wil samen met de betrokkenen een fijne Kerst voor iedereen mogelijk maken. Op deze manier willen we een fijne Kerst voor iedereen mogelijk maken. Voorafgaand aan het duel met ADO Den Haag vindt u zes inzamelpunten rondom het stadion. U kunt uw bijdrage leveren door voedsel mee te nemen naar het Abe Lenstra stadion en dit af te geven bij de inzamelpunten van de Voedselbank. ADO Den Haag zal ook haar steentje bijdragen. De Hagenezen zullen een aantal typische Haagse producten doneren aan de Voedselbank in Heerenveen. Vanuit Heerenveen zullen tweehonderd Friese suikerbroden, beschikbaar gesteld door bakkerij Borgesius, de omgekeerde weg naar Den Haag maken voor de plaatselijke voedselbank. Daarnaast krijgen alle cliënten van Voedselbank

Heerenveen de mogelijkheid om de wedstrijd a.s. zondag te bezoeken.


In verband met derving van producten zijn de volgende artikelen, mits verpakt en onaangebroken, geschikt om af te geven
-Rijst, couscous, droge pasta’s zeer lang houdbaar (langer dan een jaar)
-Zout, bloem, suiker, meel
-Siroop, stroop, honing
-Frisdranken, koffie, thee zeer lang houdbaar (langer dan een jaar)
-Koekjes, chips, zoutjes, pinda’s, ontbijtgranen, muesli (maanden)
-Groenten en/of fruit in blik zeer lang houdbaar (langer dan een jaar)
-Jams en zoetwaren zeer lang houdbaar (langer dan een jaar)
-Soepen en/of conserven zeer lang houdbaar (langer dan een jaar)
-Fritessaus, ketchup en dergelijke mits zeer lang houdbaar (langer dan een jaar)


We hopen samen met u op een onvergetelijke Kerst voor iedereen in de gemeente Heerenveen en Den Haag.


Wanneer u meer informatie over de inzamelactie wilt, kunt u contact opnemen met de afdeling Maatschappelijke Betrokkenheid van sc Heerenveen via 0513 612145.

250 zakken oliebollen voor de voedselbank Heerenveen:

Tweehonderdvijftig zakken met oliebollen gaan dit jaar naar de Voedselbank in Heerenveen. 

Heinrich Gühnen van de gelijknamige gebak- en oliebollenkraam in het centrum van Heerenveen pakt dezer dagen flink uit.

Woensdagmiddag nam secretaris Henk van der Leeuw van de Voedselbank een hele doos met waardebonnen in ontvangst. Heerenveners die onder de minimumgrens leven, kunnen deze bij de oliebollenkraam op de hoek van de Sieversstraat en het BK Plein inwisselen voor een zak met vijf oliebollen. ,,Ik heb graag wat over voor mensen die het minder hebben dan ik,’’ vertelt Heinrich Gühnen. ,,Een jaar of 20 geleden ging het mij ook slecht. Ik weet dus wat het is als niets hebt. Nu het het weer goed gaat, wil ik graag wat voor een ander betekenen.’’

Vijfde jaar

Het is niet voor het eerst dat Gühnen aan de Voedselbank doneert. Het is inmiddels het vijfde jaar. ,,We begonnen toen met 80 tot 100 zakken,’’ herinnert hij zich. Dat het aantal zo is opgelopen, heeft alles te maken met het feit dat steeds meer mensen een beroep doen op de Voedselbank. ,,De crisis is dan ook echt nog niet voorbij,’’ weet Van der Leeuw. Momenteel doen 250 gezinnen in Heerenveen een beroep op de Voedselbank. ,,In totaal gaat het dan om 700 tot 800 mensen,’’ rekent hij uit. ,,Ik vind het top van een ondernemer als Gühnen dat hij zo in actie komt voor deze groep.’’

De ondernemer zelf blijft bescheiden. ,,Het is het minste wat ik kan doen.’’